5x websites met GRATIS foto’s

websites met gratis foto's

Ik denk dat iedere blogger in ieder geval één keer heeft gedacht: ”Wat voor foto moet ik hier bij maken?!” Bij een beautyproduct gaat het allemaal makkelijk, maar wat als je een informatief artikel schrijft? Wat voor foto doe je daar bij? Gelukkig zijn er genoeg websites waar je helemaal gratis foto’s van kan gebruiken. 

De foto’s zijn helemaal rechtenvrij en ze mogen gebruikt worden voor commerciële doeleinden.

Kaboompics

Kaboompics heeft niet een hele uitgebreide database, maar de foto’s zijn echt prachtig. De foto’s zijn weliswaar ‘georganiseerd’, maar lijken totaal niet op de standaard stock foto’s (die vind ik echt afschuwelijk). Als je bijvoorbeeld een artikel hebt geschreven over het bloggen dan kun je zeker een bijpassend plaatje vinden op Kaboompics.

Pixabay

Pixabay heeft wat meer algemene foto’s, maar ook illustraties. En tja, illustraties komen altijd wel een keer goed van pas. Je moet bij Pixabay (anders dan bij Kaboompics) wel even zoeken voor een leuk plaatje. Maar het zoeken, loont zeker!

Death to the stock photo

Prachtig! De foto’s zijn echt prachtig. En inderdaad de stock photo’s worden in de ban gedaan, want de foto’s van deze website zijn echt alsof je ze zelf hebt gemaakt. Het is de bedoeling dat je jezelf abonneert op de mail en dan krijg je iedere maand een lading gratis foto’s. Je kunt verder niet zoeken in de database, dus je bent echt afhankelijk van die mail. Dat is wel een minpuntje, maar de foto’s zijn het dubbel en dwars waard.

Unsplash

Op Unsplash kan je iedere dag 10 nieuwe foto’s vinden die je kan downloaden. Je kunt verder ook gewoon in de collectie van de website kijken en daar kan je ook de foto’s van de overige dagen vinden. Unsplash heeft uiteenlopende foto’s, maar de meeste foto’s zijn toch wel landschapsfoto’s. Zo mooi…

Pexels

Ik denk dat Pexels echt mijn favoriet is. ALLES wat je zoekt, staat op Pexels. En als ik zeg alles dan bedoel ik ook alles. Je hebt echt zoveel keus en er staan echt adembenemende foto’s op. De foto’s doen me zelfs een beetje aan Tumblr denken. Net zoals op Tumblr kan ik urenlang door Pexels scrollen.

Liefs, Sanae

 

Share Button

7 thoughts on “5x websites met GRATIS foto’s

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge