Aman Prana Extra Virgin Cocos Oil

Aman Prana cocos oil

Kokos; je houdt er van of je haat het. Ik houd van alles waar kokosnoot in is verwerkt. Van bodybutters tot aan snacks. Laatst kreeg ik de kans om de kokosolie van Amanprana uit te proberen. Daar zeg ik geen nee tegen. 

Kokosolie is zo’n olie waar je alle kanten mee op kan. Je kan het als haarmasker gebruiken, maar ook in bakken, frituren, wokken of wat dacht je van een gezichtsmasker. Handcrème? Nee joh, gebruik kokosvet. Dat is wat het is: kokosvet, totdat je het verhit.

Aman Prana kokosolie

De kokosvet van Aman Prana is super vers. Er zit namelijk maximaal 48 uur tussen het pellen en persen in. Dan zijn de noten op hun best! Ik moet echt even zeggen dat de geur van deze kokosvet/olie heerlijk is. Niet te overheersend, maar toch heel lekker. Zelfs als je niet zo’n fan bent van kokosolie dan kan ik je toch aanraden om deze kokosolie te gebruiken.

Voordelen kokosolie
– Gaat hongergevoel tegen
– Beschermt je darmen en maag
– Verbetert opname van calcium
– Gaat veroudering tegen
– Verhoogt de weerstand

Aman Prana Cocos Oil 2

Haarmasker
Kokosolie schijnt mega goed te zijn voor je haar, net wat beter dan olijfolie. Ik deed een beetje kokosvet in de magnetron en verdeelde het vervolgens over mijn droge haar. Ik heb het ongeveer 3 uurtjes in mijn haar laten zitten. Toen ik ging douchen voelde mijn haar aan alsof er gel in zat.

Als je normaal haar hebt dan raad ik je aan om je haar twee keer met shampoo te wassen, maar als je droog haar hebt, hoef je niet bang te zijn dat je haar daarna vettig is. Mijn haar is droog en na het douchen leek mijn haar meer te glanzen. Mijn krullen zaten beter en mijn haar voelde zo mega zacht aan. Ik doe nu één keer in de week deze heerlijke kokosolie in mijn haar.

Lippenbalsem
Als lippenbalsem addict kan ik zeggen dat kokosvet mega verzorgend is voor je lippen. Ik gebruik het na het scrubben van mijn lippen. Mijn lippen voelen gewoon zo zacht aan als ik kokosvet op mijn lippen smeer. En omdat er geen gekke dingen in zitten, kun je gerust je tong langs je lippen halen haha!

Aman prana kokos olie 2

Gezicht en lichaam
Ik heb een droge huid. Vooral mijn gezicht heeft wat te leiden. Als je een droge huid hebt, kan ik je kokosvet echt aanraden. Niet alleen voedt de kokosvet je lichaam, ook schilfertjes en droge plekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon. Ik ben fan!

Eten
Bakken met kokosolie is niet nieuw voor mij. Ik houd totaal niet van zonnebloemolie in/door mijn eten. Al heel lang gebruik ik enkel olijfolie en kokosolie. En man, wat is deze kokosolie lekker! Ik vind deze kokosolie toch net iets lekkerder dan de kokosolie die ik normaal gebruik. En guys, kokosolie is mega gezond, omdat er heel weinig vetzuren en transvetten in zitten. Ik kan zelf alleen maar aanraden om je zonnebloemolie door kokosolie te vervangen, omdat dit gewoon veel beter is voor je gezondheid.

Ik heb het trouwens ook op mijn brood gesmeerd als vervanger voor boter, maar dat vond ik minder lekker. Dat ga ik dus niet nog een keer doen.

Al met al ben ik erg tevreden over deze kokosolie van Aman Prana. Voor een pot van 325 ml betaal je €11,95. Dat is absoluut niet prijzig voor een pot goede kokosolie. Je kunt de kokosolie van Aman Prana hier kopen.

Gebruik jij wel eens kokosolie?

Share Button

11 thoughts on “Aman Prana Extra Virgin Cocos Oil

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge