Amanprana Rudolf!

Amanprana Rudolf!

Degene die mijn blog al wat langer volgen, hebben vast en zeker het merk Amanprana al iets vaker voorbij zien komen. Amanprana is een merk dat alleen 100% natuurlijke ingrediënten gebruikt. Nu heeft Amanprana een nieuw product op de markt gezet, namelijk Rudolf!

Rudolf! (als in het rendier van de Kerstman) is een kruidenbalsem dat vooral geschikt is in de winter. Volgens Amanprana is dit kruidenbalsem ideaal om winterkwaaltjes te voorkomen of zelfs te genezen. Zo kun je het gebruiken bij een verstopte neus, slaapproblemen, maar ook bij zware inspanningen (bijv. sporten) zodat je dieper kan ademhalen.

Rudolf! bestaat voor 50% uit extracten van kruiden. Ook bevat Rudolf! geen parabenen en parafine. De balsem bevat onderstaande:

 • Ravintsara (kamfer) – antiviraal en antibacterieel
 • Wintergreen – goed voor spieren en gewrichten 
 • Eucalyptus – brengt verlichting bij verstopte neus 
 • Tijm – verhelpt verkoudheid en hoofdpijn 
 • Akkermunt – pakt luchtwegenproblemen en verkoudheid aan 
 • Salie – bestrijdt griep, hoesten en verkoudheid 
 • Ceder – verzacht de huid 
 • Pepermunt – zuivert, antiseptisch en antibacterieel 
 • Kruidnagel – verzacht de pijn en tegen virussen 
 • Kaneel – geeft warmte en energie

amanprana rudolf! 2

De balsem zit overigens in een handig mini potje (zo cute!), lekker makkelijk mee te nemen dus! Doordat Rudolf! een hele mix van ingrediënten bevat, was ik heel erg benieuwd naar de geur. Het eerst wat ik rook is eucalyptus en pepermunt. De geur is zo sterk dat ik even dacht in een sauna te zitten. Na een tijdje kwamen de kruiden meer naar voren. Dat vond ik minder lekker ruiken. Gelukkig de geur minder sterk als je het smeert dan in het potje.

De substantie is minder dik dan die van vaseline. Het is makkelijk uit te smeren waardoor je maar een heel klein beetje nodig hebt. Volgens Amanprana kan het even prikken nadat je de balsem aanbrengt, maar ik had daar zelf geen last van.

Ik gebruikte Rudolf! tijdens mijn verkoudheid door een beetje boven mijn bovenlip te smeren. Wat een verlichting! Na een tijdje kon ik weer vrij ademen. Erg handig als je in de avond niet kan slapen door een verstopte neus.  Je kunt de balsem ook op je borst, schouderbladen of hals smeren. Na het smeren word ik zo rustig, dit heeft voornamelijk met de geur te maken. Heerlijk!
Volgens Amanprana zou je door Rudolf! dieper adem kunnen halen en niet in een fysieke dip terecht komen. Tijdens het sporten merkte ik geen verschil qua ademhaling.

Voor 5 ml betaal je €23,95. Dat vind ik wel heel erg veel, ondanks het feit dat ik het echt een fijn product vind. Je kunt Rudolf! hier kopen.

*Dit product heb ik van een bedrijf ontvangen. Dit beinvloed mijn mening niet. 

Liefs, Sanae

Share Button

6 thoughts on “Amanprana Rudolf!

 1. Ah ik kende dit nog niet. Fijn dat er 100% natuurlijke ingrediënten in zitten. Ik ga binnenkort eens kijken naar deze balm. Trouwens, ik kom voor het eerst een kijkje nemen op jouw site! Leuk!
  Liefs, Eva
  Evaplaatste onlangs…TAG: DecemberMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge