Database gecrasht en reisblog online!

Mijn blog ging het nieuwe jaar niet helemaal goed in. Sterker nog, de arme schat had ontwenningsverschijnselen. Afgelopen week ging het een paar keer mis; zo was mijn blog niet te bezoeken en crashte de database (DAFUQ?!). Daarnaast ook goed nieuws hoor, want de reisblog is online!

Crash

Ik begin eerst met het slechte nieuws. Afgelopen week had ik voor iedere dag een artikel ingepland. Slecht één daarvan is gepubliceerd zonder problemen. De overige artikelen werden niet gepubliceerd, omdat mijn blog 3 dagen op rij helemaal niet te bezoeken was. Je kwam gewoon op een witte pagina terecht… Ik dacht het op dag 2 gefixt te hebben, maar de volgende dag kwam je weer op een witte pagina. Daar kreeg ik wel even een mini hartstilstand van. Toen ik eindelijk dacht dat het gefixt was en de website weer bezoekbaar was.. Crashte de database! Ik kon zelfs niet meer bij mijn dashboard…

Gelukkig ben ik best geduldig met codes. Ik heb het (helemaal zelf!) opgelost. Bepaalde plugins waren gecrasht en er was een gedeelte van mijn thema gecrasht. Ik heb het kunnen herstellen door het thema en de plugins via ftp (ja ja, ik ben die hele ICT vrouw) uit te zetten. 

Ik ben blij dat ik het heb opgelost, maar ik heb nu wel een plugin die eens in de zoveel tijd een backup maakt van mijn blog. Want als ik het niet had kunnen fixen, had ik een herstel moeten uitvoeren en dan was ik alles kwijt geweest; thema, plugins, foto’s en alle blogs. Ja, dat is wel even slikken.

Reisblog

TheTravelistaV2

Met mijn beste vriendin (en reismaatje) ben ik een blog gestart.Ik heb al eens eerder gezegd dat ik dit heel graag wilde doen. Toen zij het ook een tof idee vond, zijn we al heel snel aan de slag gegaan en het resultaat staat vandaag online. We hebben ons blog trouwens The Travelista genoemd. Lekker vrouwelijk! Klik hier om onze reisblog te bekijken. En oh ja, je kunt ons ook volgen op Bloglovin’.

Liefs, Sanae

Share Button

6 thoughts on “Database gecrasht en reisblog online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge