Veganistische chocolade: Lovechock with a loveletter

Lovechock loveletter

Mijn liefde voor chocolade is niet te beschrijven. Als puber at ik minimaal een reep per dag. Real addiction. En nog steeds is het mijn verslaving. Ik heb alle soorten chocolade uit het schap van de Albert Heijn geproefd. No joke… Laatst mocht ik kennis maken met Lovechock: chocolade met een mooi gebaar. 

Lovechock is een bedrijf dat de wereld een beetje leuker wilt maken. Moeder aarde moet immers ook verzorgd worden. De ingrediënten van de chocolade zijn 100% biologisch en eerlijk. De chocolade is handgemaakt en de verpakkingen zijn ook duurzaam en de folie die om de chocolade heen zit in biologisch afbreekbaar. Dat betekent dat je het gewoon in de groene bak kan stoppen.

De verpakking van de chocolade vind ik er op de één of andere manier heel milieuvriendelijke uitzien, maar toch aantrekkelijk. Bij het openen van de chocolade komt de Loveletter tevoorschijn. Deze kun je er ook al van te voren eruit trekken, als je ‘m wilt invullen.

Loveletter Loveletter 2 Loveletter 3

”Weer eens flink de beest uithangen.” Hahaha! Hoe leuk is dit? Je kunt de loveletter invullen, terugstoppen en dan aan iemand geven die je liefhebt. Gewoon als klein cadeautje. Ik vind het idee echt heel erg leuk.

De chocolade is in 7 smaken verkrijgbaar:
– Pure/Nibs
– Almond/Fig
– Goji/Orange
– Mulberry/Vanilla
– Pineapple/Inca
– Cherry/Chili
– Pecan/Maca

Lovechock choco

Ik heb de Lovechock met Pecan en Maca geprobeerd. De chocolade is melkvrij, glutenvrij en sojavrij. Het past goed in een veganistisch dieet.  Dus eigenlijk wel geschikt voor iedereen.

Ingrediënten:
cacaomassa*, cacaoboter*,  pecannoten* (15%), dadels*, gedroogde kokosbloemnectar*, lucumapoeder*, macapoeder*, bourbonvanille*, venkelolie*, zeezout.  Chocoladedeel bevat: ten minste 81% cacaobestanddelen.

          * van biologische oorsprong

Weinig toevoegingen, dat is goed nieuws! De chocolade doet me trouwens aan een boomstam denken. De reep is in 4 stukjes verdeeld. Dit is pure chocolade. Niet mijn favoriete chocolade, maar ik kan het wel eten. Ik verwachtte een sterke smaak van de pure chocolade, maar ik proefde in plaats van deze smaak een frisse en zoete smaak van de noten en het zachte fruit. Lekker!

lovechock chocolade

Een reep van Lovechock (40 gram) kost €2,99 en is te koop in biologische supermarkten en webshops. Best prijzig voor zo’n kleine reep, maar daar krijg je wel wat voor terug. Ik wil zelf nog heel graag Pineapple/Inca proeven! Maar ik ga het zeker iemand cadeau doen. Wedden dat niemand een leuk briefje verwacht?

Zou jij één van de Lovechock smaken willen uitproberen?

Share Button

22 thoughts on “Veganistische chocolade: Lovechock with a loveletter

  1. Ik heb ook eens een chocolade reep van Lovechock gehad de almond/fig en ik vind de smaak ‘bijzonder’ haha. Niet helemaal mijn ding. Toch vind ik het concept ontzettend leuk en bij mij zat ook zo’n klein schattig briefje met een tekst erop. Het was iets van my childhood dressmen become my reality now.
    Estherplaatste onlangs…Red and golden eye lookMy Profile

  2. Heel fijn alternatief voor veganisten. ik ben zelf vegetariër maar ik las vandaag dat zwarte (dus pure) chocolade vaak toch melk bevat hoewel dat niet in de ingredientenlijst staat, best erg!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge