Mijn reis naar Kaapverdië

mijn reis naar Kaapverdië

Inmiddels ben ik al weer 2 weken terug in Nederland en nu pas dringt mijn reis naar Kaapverdië aka Cabo Verde tot me door. Mijn vakantie op het eiland Sal heeft blijkbaar echt impact op mij gehad.

De chaos die ik in Marokko en Nederland gewend ben, was daar niet. Het is een armoedig land, maar iedereen is tevreden. Ik heb letterlijk geen één bedelaar gezien. Wel heb ik een heleboel vervelende toeristen gezien (in het resort) die het over hun hart konden krijgen om volle borden op te scheppen en deze vervolgens te laten staan. En dat terwijl er verderop sloppenwijken te vinden zijn. Walgelijk! Het heeft in ieder geval mijn ogen geopend, want ik gooi echt niets meer weg. Ik eet alles op, verplicht. 

En armoede betekent niet per definitie ‘onveilig’. Op Dubai na, heb ik me nog nooit ergens zo veilig gevoeld. Niemand kijkt om naar jou spullen. Op het strand kan je gerust gaan zwemmen. Helaas kan dat in heel veel landen echt niet, want dan gaan ze met je telefoon op jouw slippers er vandoor.

Mensen maakten een praatje met je zonder dat ze je iets wilden verkopen. Gewoon koetjes en kalfjes gesprekken. Geen wonder dat het motto van de Kaapverdianen ‘no stress’ is.En die beelden van ‘lelijk Afrika’ die je op de Nederlandse televisie ziet… Niks van gezien. Afrika is prachtig. Die mensen daar zijn zo veel gelukkiger dan de robots in het Westen. Iedereen lacht, iedereen is blij.. Ja, no stress.

Mijn reisverslag van mijn reis naar Kaapverdië kun je lezen op mijn andere blog: The Travelista! Vandaag kun je het eerste deel lezen en in de loop van de week komt het tweede deel! Ik zou het leuk vinden als jullie een kijkje nemen en mijn reisverslag lezen (en misschien wel delen). Sharing is caring!

Liefs, Sanae

Share Button

7 thoughts on “Mijn reis naar Kaapverdië

  1. De robots in het westen 😉 good one. Het is belachelijk hoeveel eten mensen opscheppen en vervolgens laten staan en als ik een aanname mag uitspreken (mag vast wel) zijn dat net de mensen die thuis elke kruimel eten, no waste at home!
    Gaaf dat je bent geweest en ik ga snel naar jouw travelblog.
    Nesrinplaatste onlangs…Keeping up with Nesrin #5My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge