Natuurlijke geneeswijzen

Als klein kind kreeg ik verschillende kruidendrankjes toegereikt als ik ziek was. Zelf nu drink ik deze drankjes wel eens, ook al vind ik ze een verschrikkelijke smaak hebben. Liever een vies drankje drinken dan ziek blijven! Ik zet mijn favoriete natuurlijke geneeswijzen op een rijtje!

Komijn
Komijn wordt in veel gerechten gebruikt, maar je kan er ook een kruidendrankje van gebruiken. Het schijnt heel goed te zijn als je buikpijn hebt. Het is heel makkelijk te maken, want je hebt alleen een theelepel komijn en een glas water nodig. Het helpt ook enorm goed tegen menstruatiepijn.

Ijzerkruidthee
Vind je het komijndrankje echt niet te drinken dan kan je ook ijzerkruidthee proberen. Het helpt niet alleen goed tegen buikpijn, maar ook heel goed tegen slapeloosheid en een slechte stoelgang. Je kan het op dezelfde manier bereiden als muntthee, maar er zijn ook theezakjes van te koop.

Kaneel
Als je verkouden bent of maagpijn hebt, kun je het beste een kaneeldrankje drinken. Kaneel staat bekend om de genezende werking. Doe 2 of 3 theelepels kaneel in een glas warm water en meng het goed voordat je het opdrinkt. Ook bij een blaasontsteking is kaneel aan te raden!

Rozenwater
Als ik griep hebt of gewoon hele erge koorts heb dan doe ik een beetje rozenwater op een washandje en leg het dan op mijn hoofd. Je kan ook je gehele huid hiermee deppen. Rozenwater werkt enorm verkoelend en is bovendien goed voor de huid. Rozenwater kan namelijk ook als tonic worden gebruikt. Het reinigt de huid en helpt tegen acne.

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge