No bake aardbeien-chocoladetaart

Ik ben gek op taart. Alle soorten taart. Aangezien ik gek ben op bakken, kan ik deze verslaving wel begrijpen. Eén van mijn favoriete taarten is echter een taart die helemaal niet gebakken hoeft te worden. Daarnaast zijn er helemaal niet veel ingrediënten nodig om dit stukje hemel op je bord te krijgen. 

Wat heb je nodig?

  • 200 gram melkchocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 100 gram roomboter
  • 200 ml (vloeibare) slagroom
  • 2 rollen Oreo
  • Bakje aardbeien
  • Bakvorm

Geen pure chocolade thuis? Gebruik dan 300 gram melkchocolade. Daarnaast kun je ook andere koek gebruiken in plaats van Oreo. Overigens kun je de aardbeien ook door iets anders vervangen, zoals M&M’s. Houd er wel rekening mee dat deze taart best machtig is en aardbeien het een beetje afzwakken.

Hoe maak je het?

Breek de koekjes in kleine stukjes en doe ze in de blender of keukenmachine. Doe intussen de roomboter in ongeveer 30 seconden in de magnetron zodat het vloeibaar wordt. Giet de vloeibare roomboter vervolgens bij de Oreo en mix het goed samen. Doe daarna het goedje in de bakvorm en strijk het gelijkmatig met een lepel glad. Doe de bakvorm daarna in de vriezer (of koelkast).

Terwijl de bodem in de vriezer zit, maak je de volgende laag klaar. Doe 200 ml slagroom in een pannetje en breng het aan de kook. Als het kookt, haal je het van het vuurtje af en doe je de melk- en pure chocolade in de pan bij de slagroom. Laat het een minuutje staan en mix het vervolgens met een garde totdat alles goed gemengd is. Daarna haal je de bakvorm uit de vriezer en giet je de mix er boven op.

Was de aardbeien en haal het kroontje eraf. Vervolgens druk je zoveel aardbeien als je maar wilt in de chocolade. Eenmaal gedaan, kan de taart een uurtje de vriezer in. Daarna kan je genieten van je heerlijke taart.

Enjoy your little peace of heaven!

Share Button

9 thoughts on “No bake aardbeien-chocoladetaart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge