Op zoek naar de baan van je dromen

de baan van je dromen

Ben je blij met je baan? De één zal meteen enthousiast ‘ja’ gillen. Jij weet het misschien niet zo goed. Als je het idee hebt dat je bent vastgegroeid op je werk, dan is het waarschijnlijk tijd voor een nieuwe functie. De baan van je dromen zelfs. Dat kan iets totaal nieuws zijn, maar misschien biedt je huidige werkgever ook nog wel kansen. Er zijn in ieder geval wel wat dingen waar je bij stil kunt staan voordat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging!

Wat zoek je voor job?
Ga nog een keer na waarom het precies is gaan kriebelen. Waarom wil je iets nieuws? Welke kant wil je uit? Bespreek je ambities met je baas. Dan weet je meteen of er op je huidige werk nog doorgroeimogelijkheden zijn. Het kan namelijk precies zijn wat je nodig hebt: een frisse start binnen het bedrijf waar je al iets hebt opgebouwd. Maar zeg nooit dat je weg wil. Zet anders ook eens alle voor- en nadelen van je huidige functie en werkgever op een rijtje en maak na een gesprek pas de beslissing wat je plan van aanpak wordt voor je zoektocht.

Voor jezelf beginnen

Misschien is werken op kantoor niets voor jou. Dan behoort freelancen of ondernemen tot de mogelijkheden. Maar pas op: begin alleen voor jezelf als je ondernemend bent. Met een goed idee kom je heel ver. Je moet er wel wat voor over hebben, want het leven van een ondernemer gaat grotendeels over werk. Vooral in het begin gaat veel van je tijd en geld richting je bedrijf. Als freelancer moet je bovendien zaken regelen, die normaal een werkgever voor je in orde maakt. Denk bijvoorbeeld aan het feit dat je niet wordt doorbetaald als je door ziekte niet kunt werken. Tenzij je daarvoor verzekert bent natuurlijk. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering biedt een financieel vangnet als je arbeidsongeschikt raakt. Daarnaast zijn er ook andere verzekeringen om te overwegen, en wat dacht je van pensioen? Laat je echter niet door dit soort zaken tegenhouden, want de vrijheid geeft je zo veel terug.

Doorgroeien bij je huidige werkgever

Als je beslist om iets aan je huidige functie te gaan doen, moet je er vol voor gaan. Vind die oude energie terug! Maak een plan van aanpak met je leidinggevende en zorg ervoor dat alle afspraken worden vastgelegd. Koop daarna een paar setjes nieuwe werkkleding, dat helpt ook bij een frisse (door)start.
Of je stapt binnen bij het bedrijf van je dromen…

Het internet staat vol interessante functies en uitdagende jobs waar je sollicitatie op de grote hoop belandt. Daarom is het helemaal niet gek om gewoon langs te gaan bij het bedrijf waar je wil werken. Stap gewoon binnen! Laat je niet tegenhouden door de angst om afgewezen te worden. Laat ze zien dat jij bestaat. Dat wil niet zeggen dat je onvoorbereid moet zijn. Kijk van tevoren op de website om meer te weten te komen over de visie van het bedrijf. Probeer een voorstelling te maken van de persoon die ze zoeken. Veel bedrijven waarderen het als iemand de stoute schoenen aantrekt, dus meld je gewoon bij de receptie en geef aan waarvoor je komt. Lever een kickass curriculum vitae en motivatie aan, ook als er op dat moment geen functie openstaat. Je laat sowieso een gemotiveerde indruk achter.

Denk jij wel eens na over een (volgende) carrière move?

Liefs, Sanae

Share Button

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge