Recept – Nutella overnight oats

nutella overnight oats

Vroeger vond ik havermout echt verschrikkelijk. Sinds kort kan ik echt genieten van een kommetje havermout. Vooral de overnight oats (havermout die je een avond van te voren in de koelkast zet) vind ik heerlijk. Mijn favoriete overnight oats zijn toch wel die met Nutella.

Ik eet over het algemeen gezond. Al voordat het helemaal hip was om gezond te eten, was ik gek op salade en groenten. Tegenwoordig is het helemaal hot om gezond te eten, ik vind dat veel mensen hierin doorslaan. Wat is er mis met af en toe een beetje chocolade of een handje snoep? Anyway, na mijn recept voor de Nutella milkshake, heb ik nu een recept voor Nutella overnight oats voor jullie. Overnight oats zijn heerlijk en ideaal voor als je in de ochtend wat minder tijd hebt.
Nutella overnight oats bevatten uiteraard net wat meer calorieen, maar de smaak is zoveel beter dan ‘simpele’ overnight oats. Als je geen Nutella wilt gebruiken, kun je er ook voor kiezen om een eetlepel pure cacao te gebruiken. Genoeg blabla..

Wat heb je nodig?
– Havermout (poeder of vlokken)
– Melk
– 1 el Nutella
– 1 tl honing (kan je ook weglaten)
– Cacaonibs (optioneel)
– Fruit naar keuze

PS. Geen Nutella in huis? Gebruik pure cacaopoeder.
 

Hoe maak je het?
Doe de havermout en cacaonibs in een afsluitbaar bakje of kommetje en voeg daar melk aan toe. Vervolgens voeg je één eetlepel Nutella en één theelepel honing toe. Roer het allemaal goed door en als het goed is krijgt de melk een chocolademelk kleurtje. Sluit het bakje of kommetje af en zet het in de koelkast. In de ochtend kan je het eruit halen, even goed doorroeren weer en je favoriete fruit eraan toevoegen. Voila, et bon appétit. 

Eet jij wel eens overnight oats?

Share Button

15 thoughts on “Recept – Nutella overnight oats

  1. Ik heb nog niet eerder overnight oats gegeten maar ga dit recept zeker een keer maken :-)!. Ik ben het met je eens dat veel mensen doorslaan in het healthy eten, een lekker iets moet kunnen toch! Vanaf was mijn lage night snack thee met aardbeien EN een Twix Icecream (was trouwens meteen mijn ontbijt 😉 )!
    Femkeplaatste onlangs…Mijn favoriete.. schoenenMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge